Izborna skupština Udruge MVKO

Izborna skupština Udruge MVKO održana je u Remetama kod otaca karmelićana.
Nakon utvrđivanja postojećeg kvoruma i izbora Marije Matković za predsjedateljicu skupštine prihvaćen je sljedeći Dnevni red:

1. Izvješće o radu Udruge MVKO
2. Financijsko izvješće
3. Izvješće Velikog vijeća
4. Plan i program rada za 2018. godinu
5. Izbor novog vodstva Udruge
6. Razno

Predsjednica Udruge Marina Šturlić podnijela je detaljno Izvješće o radu MVKO u protekloj godini (razdoblje između dviju skupština). Svi planovi su ostvareni: 3 hodočašća na nacionalnoj razini (Krašić, Marija Bistrica i Sv. Josip, Karlovac) i hodočašće Majci Božjoj od Krasna, 2 uspješne i dobro posjećene duhovne obnove, a provedena je i revizija našeg članstva prema propisima novog Zakona o udrugama.

Nakon što smo poslušali Financijsko izvješće i Izvješće Velikog vijeća ponovno je predsjednica preuzela riječ i predložila Plan i program rada za sljedeću godinu. Nastavljamo istim smjerom: susreti i okupljanja, hodočašća i duhovne obnove su na prvom mjestu a sve u cilju jačanja duhovnosti svih članova. Pratit ćemo djelovanje Prolife udruga i podržavati ih molitveno, ali i sudjelovanjem u molitvama ispred naših bolnica u sklopu inicijative „40 dana za život“, kao i sve druge aktivnosti koje budu inicirane od HBK.

Sva izvješća kao i Plan i program rada za 2018. g. jednoglasno su usvojeni.

Isto tako jednoglasno su izabrani Marina Šturlić za predsjednicu, Mila Dananić i Lucija Mioč za dopredsjednice i svi predloženi članovi Malog i Velikog vijeća. Mandat svih izabranih članova traje 3 godine.