Mjesečna sveta misa molitvenog vijenca

Svaki molitveni vijenac ima svog duhovnog voditelja – svećenika, koji jedanput mjesečno, u dogovoreni dan, služi svetu misu na iste nakane za koje mole molitelji na svoj dan, a posebno za sve žive i preminule članove obitelji svog molitvenog vijenca.

Nakon što je u župi popunjen molitveni vijenac Marija i Marta u dogovoru sa svećenikom, a prema njegovom slobodnom vremenu i izboru, određuju datum služenja mjesečne svete mise. To može biti svakog 1. u mjesecu ili npr. svaki zadnji četvrtak u mjesecu, svaki prvi petak ili svaka prva subota u mjesecu što znači da se ne radi o fiksnom datumu. Najčešće zbog obaveza svećenik misu za molitveni vijenac služi u sklopu redovne župske mise. Svećenik može prihvatiti našu molitvu vjernika, Posvetu Bezgrješnom Srcu Marijinu, Molitvu sv. Josipu za Domovinu i spomenuti osnovne nakane Molitvenog vijenca: za obitelj, Domovinu, svećenike i redovničke zajednice, za pokojne članove molitvenog vijenca.

Svetoj misi prisustvuju po mogućnosti svi molitelji tog molitvenog vijenca, a tko nema zapreke neka primi svetu pričest. Marija i Marta trebaju biti na pomoć svećenicima ukoliko je potrebno organizirati čitače i sl.   Sveta misa ujedno je i prilika za međusobni susret i druženje.

„Posebnosti“ svete mise Molitvenog vijenca:
1. Molitva vjernika Molitvenog vijenca
2. Svećenik poslije Molitve vjernika čita Molitvu sv. Josipu za Domovinu
3. Svećenik poslije svete pričesti čita Posvetu Bezgrješnom Srcu Marijinu
4. Kratko klanjanje pred Presvetim uz razmatranje pripremljeno od molitelja molitvenog vijenca ili svećenik sam moli pred Presvetim, odnosno čita pripremljeno razmatranje.

Dokumenti za preuzimanje:
Molitva sv. Josipu za domovinu.pdf
Posveta Bezgrješnom Srcu Marijinu.pdf
Primjer 1_Molitve vjernika MVKO 2011.pdf
Primjer 2_Molitva vjernika Travno_11. studenog 2017.pdf