Povijest Molitvenog vijenca

10. svibnja 2000. zazivom Duha Svetoga u srcima hrvatskih katoličkih obitelji na zagrebačkoj Knežiji rodila se ideja da se  katoličke obitellji zajedno sa svećenicima i redovničkim zajednicama udruže u molitvene vijence i molitvom, postom i Euharistijom izmole od dragog Boga duhovnu i moralnu obnovu naših obitelji i Domovine.

Molitveni vijenac Kraljice obitelji je osnovala gđa Ana Blažević sa grupom vjernika uz pomoć i potporu sestara Marijina Pohoda u čijem se samostanu nalazi duhovni centar Udruge. 

25. svibnja 2000. klauzurne sestre Pohoda Marijina sa zagrebačke Trešnjevke u adoraciji pred Presvetim osjećaju da moraju pomoći našim obiteljima u borbi za očuvanje dostojanstva braka, muževa i žena, i poučavati naš narod bogoljublju i čovjekoljublju. Sestre Pohoda Marijina nisu samo pomogle u osnivanju Molitvenog vijenca već su  po providnosti Božjoj  naše sukreatorice u razvoju  Udruge kroz turbulentno vrijeme kada neki vijenci prestaju sa djelovanjem, a u drugim župnim zajednicama se formiraju novi.

Više o Redu Pohoda Marijina…

11. lipnja 2000. na blagdan Duhova don Josip Stepan postaje prvi duhovni voditelj Molitvenog vijenca.

01. srpnja 2000. na blagdan Srca Marijina don Josip Stepan je služio prvu svetu misu i na taj način je oživjelo srce Molitvenog vijenca i ljubav Isusovog i Marijinog Srca potekla je u sve molitelje Molitvenog vijenca.

08. lipnja 2009. Molitveni vijenac Kraljice obitelji registriran je kao udruga katoličkih vjernika i tako zadobio svoju pravnu osobnost.