U virovitičkoj Župi sv. Leopolda Mandića u Taborištu osnovana 3 molitvena vijenca

Na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u virovitičkoj Župi sv. Leopolda Mandića podijeljene su pristupnice za 93 obitelji. Obitelji su se stavile u službu Gospi i obećale joj da će molitvom krunice, postom, pokorom i primanjem živoga Krista u svetoj euharistiji na svoj molitveni dan moliti za milost dragoga Boga da se dogodi obraćenje hrvatskog naroda, boljitak naše domovine, svetost i pastirsku mudrost naših  biskupa i svećenika i da se zaustavi iseljavanje mladih obitelji iz naše zemlje.

Ova novonastala virovitička župa pravi je primjer zajedništva i pobožnosti Božjeg naroda, koji je stradao u domovinskom ratu, osiromašen i prevaren od društvenih i političkih elita,  a koji zajedno sa svojim župnikom vlč. Ivicom Šohom stvara i gradi jednu novu Hrvatsku. Zahvalni smo Gospi koja je vjerujemo svojim zagovorom djelovanja Duha Svetoga poticala gđu Mariju, skromnu i samozatajnu majku i suprugu, profesoricu i vjernicu, da pokrene u župi nešto „Marijino”, molitvenu zajednicu koja je bliska obiteljima i župnoj zajednici, župniku i redovničkoj zajednici, a djeluje  tako jednostavno i konkretno,  jer vraća molitvu na naša ognjišta i otkriva smisao žrtve i pokore koje obitelji prinose Bogu za svoje poslanje i posvećenje.

Zahvaljujemo gospodinu župniku koji je gotovo djetinjom radošću prihvatio Marijin vijenac i tako u našu zajednicu upleo tri vijenca od po 31 obitelji. ”Jači smo kada molimo zajedno, jedan prut lako se može slomiti, ali ako smo povezani u snop pruća teško nas se može slomiti“ – rekao je župnik, vlč. Ivica.

Doista, naše obitelji povezane u molitveni vijenac, zajedno sa svojim svećenikom i redovničkom zajednicom  u ljubavi  i povjerenju molimo jedni za druge, pomažemo jedni drugima nositi križeve i tako duhovno povezani svakodnevno  vapimo  Gospodinu za spas obitelji, Crkve i Domovine.

Mlada virovitička Župa sv. Leopolda Mandića okitila je Gospu novim  „laticama“!

Ovo su prvi vijenci u Požeškoj biskupiji! Mi vjerujemo da će se naći nove osobe kojima je na srcu briga za budućnost hrvatskog naroda i da  će se vijenci molitve širiti dalje!