Obnovimo Posvetu Bezgrješnom Srcu Marijinu

Presveta Djevice Marijo, Majko i kraljice moja, Tvojemu bezgrješnom Srcu posvećujem i predajem čitavo svoje biće: svoje misli, riječi i djela.

Raspolaži sa mnom i sa svim što mi pripada sada i u vječnosti, na hvalu i slavu Presvetog Trojstva, za posvećenje Crkve i spasenje svega svijeta.

Bezgrješna moja Majko, pomozi mi živjeti dostojno moga krsnog posvećenja da neopozivo pripadam svome Otkupitelju.

Daj da poput Tebe slušam poticaje Duha Svetoga. Neka se u meni, i po meni, uvijek i u svemu vrši volja Božja.

Amen.

 

I ne zaboravimo:U Hrvatskoj je već 13 stoljeća duga tradicija štovanja Blažene Djevice Marije. Posebno u teškim nevoljama Hrvati su je molili za pomoć. Zazivali su je imenom Kraljica Hrvata i imenom Advocata Croatiae – Fidelissima Mater, odnosno Odvjetnica Hrvatske – Navjernija Majka (17. st. Hrvatski sabor).Godine 1715. dogodila se slavna pobjeda Hrvata nad premoćnim Turcima, a to su branitelji Sinja pripisali čudotvornom zagovoru Gospe. U 90-tim godinama 20. stoljeća hrvatski branitelji sa krunicama oko vrata čudesno su odolijevali i obranili Hrvatsku od također daleko opremljenije agresorske vojske. Molilo se i zazivalo Božje ime i zagovor Majke Božje. Gospa je bila nada svima koji su se bojali za svoje najmilije i utjeha obiteljima koje su izgubile svoje najmilije, jer je i sama gledala muku i smrt svoga nevinog Sina. Gospi se utječemo u pogibeljnim situacijama, bolestima, obrani od zloga, i u opasnostima u duhovnom boju.

Molimo ju i sada da nas zagovara! Dok molimo i mi se mijenjamo prema Nadi i Radosti, prema Marijinom sinu, našem Gospodinu Isusu Kristu! Posvetimo svoje srce Srcu Marijinu i ne bojmo se! Sve drugo je beznačajno i maleno… samo je naš Bog velik!!! Hrabrimo druge ako su u strahu koji dolazi iz svijeta. Mi smo kršćani (trudimo se biti kršćani) pozvani na to da pokažemo braći i sestrama Radost i Nadu! <3