Kratki osvrt na naše hodočašće u Mariju Bistricu u svibnju 2024.

U subotu 18. svibnja 2024. godine hodočastili smo našoj Majci Božjoj Bistričkoj.
Mi molitelji Molitvenog vijenca i svi prisutni vjernici nakon nagovora izmolili smo krunicu, a predvodili su je molitelji Molitvenog vijenca iz više župa. Svečano smo se okupili u narodnim nošnjama za procesiju, te zavjetnim kipom MBB uz pjesmu svih nas, uputili smo se prema oltaru.

Predslavitelj vlč. Jakov Rađa, profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta i drugi svećenici započeli su sveto euharistijsko slavlje. Tijekom misnog slavlja pratili smo molitvom, pjesmom, prinosom darova.

Nakon misnog slavlja i osobne pobožnosti, zajedničkog blagovanja te izmjena iskustava Marija i Marta različitih župa uputili smo se na Križni put. Nakon Križnog puta koji je krenuo u 15 sati zapjevali smo “Tebe Boga hvalimo”.

Zahvalni Bogu za naše 24. zahvalno hodočašće pod plaštom Majke Božje Bistričke u radosti i pjesmi zaputili smo se prema autobusima. Sretno smo stigli u naše obitelji kojima smo prenijeli blagoslov, molitvu i zajedništvo.

Zahvaljujemo na milosti, ljubavi , blagoslovu i vidimo se sljedeće godine u svibnju.
Neka nas sve prati zagovor i ljubav naše Kraljice obitelji, a mi služimo Majčici i prikazujemo našu ljubav i odanost molitvom, postom, ljubavlju.

MAJKO BOŽJA BISTRIČKA MOLI SE ZA NAS , MI SMO TVOJA DJEČICA BLAGOSLOVI NAS!