Hodočašće u Krašić 08.10.2019.

Već tradicionalno molitelji Molitvenoga vijenca Kraljice obitelji (MVKO), uz štovatelje bl. Alojzija Stepinca, proslavili su u utorak 8. listopada 2019. Dan neovisnosti hodočasteći u Krašić na Stepinčevu grudu. Geslo ovogodišnjega hodočašća, na kojem se okupilo oko 500 hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske (Slunj, Karlovac, Križevci, Zagreba i okolica), bile su misli bl. Alojzija: “Ne treba nam toliko učenih glava koliko poštenih.”

Misu je predvodio mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije. U svojoj nadahnutoj homiliji okupljenim vjernicima progovorio je o vremenu u kojem je bio svjedok Blaženikove uronjenosti u molitvu i življenju duboke vjere i povjerenja u Božju providnost. “Zato kardinal Stepinac može biti i danas uzor i nadahnuće kako bi u obiteljskom poslanjima hodili u svetosti i tako iz male kućne Crkve obnavljali naše društvo u moralnom i duhovnom pogledu”, naglasio je biskup Mrzljak.

Na Misi se posebno molilo po nakanama molitvene zajednice: za obitelji (da se moćnim kraljevskim zagovorom Gospa kod svoga Sina zauzme za hrvatske katoličke obitelji, da se vrati zajednička molitva na naša ognjišta i da se poštuju Božje zapovjedi u našem narodu), za svećenike, redovnike i redovnice, kao i nova duhovna zvanja u našoj Crkvi, za našu Domovinu (za jedinstvo hrvatskog naroda i da se zaustavi iseljavanje mladih katoličkih obitelji iz naše Domovine) te za kanonizaciju blaženoga Alojzija Stepinca.