Godišnja Skupština Molitvenog vijenca Kraljice obitelji

Molitveni vijenci Kraljice obitelji održali su svoju godišnju Skupštinu 24. rujna 2022. godine u dvorani župe sv. Luke Evanđelista u zagrebačkoj četvrti Travno.

U 11 sati okupili smo se na sv. misi, koju je za početak Skupštine i naš daljni uspješan molitveni hod, predslavio mons. Zlatko Koren. Osvrnuli bismo se kratko na homiliju koju je tom prilikom okupljenim Marijama i Martama uputio mons. Koren, citirajući pomoćnog zagrebačkog biskupa Ivana Šaška u Ludbregu, na Svetu nedjelju: „Sveti Augustin kao da i danas nama poručuje; kao da je htio da i nas ohrabri u ovo naše vrijeme, ističući kako ljudi kažu da su vremena zla, da su teška… Nastojmo mi danas živjeti dobro i vremena će biti dobra, jer kakvi smo mi, takva su i vremena i Crkva i narod i država. Jer mi smo i naša Crkva, naši gradovi i sela i naše društvo i naš narod.“

Mons. Koren nas je potaknuo i zamolio da njegujemo zajedništvo i predanu molitvu u svom apostolatu za svećenike, redovničke zajednice, obitelji i nova duhovna zvanja.

Ohrabreni riječju, da smo dragocjeni Gospodinu; da ta naša tiha žeravica, koja se ponekad čini da tek tinja, ima smisla, nakon završetka svete mise i zajedničkog blagovanja, prionuli smo radu Skupštine po sljedećim točkama dnevnog reda :

– Izvješće o radu udruge MVKO
– Financijsko izvješće
– Izvješće Velikog vijeća
– Plan i program rada za 2022/23. godinu
– Razno

Okupljenom vodstvu Molitvenih vijenaca obratila se i predsjednica Udruge, gospođa Marina Šturlić, najprije kroz izvješće o radu, a na kraju i u točki razno, gdje smo svi imali priliku iznijeti svoje mišljenje i prijedloge kako poboljšati rad Udruge i kako potaknuti Marije i Marte na župama da bolje međusobno surađuju.

Zahvalni Gospodinu za još jednu godinu, čije molitvene plodove jedino On zna, i uz tiho obećanje u srcu da ćemo se više potruditi u ovoj godini, zakoračili smo prema hodočašću u Krašić koje je pred nama.