Zahvalno hodočašće na Mariju Bistricu 19.05.2018.

Osamnaestu godinu za redom pohitili su članovi Molitvenog vijenca Kraljice obitelji u Svetište Majke Božje Bistričke iz svih krajeva Lijepe naše. Okupili smo se u lijepom broju, srca otvorena za  slušanje Božje Riječi kojom Gospodin u ovom vremenu natapa naša srca i šalje nas u svijet, našu svakodnevicu kao svjedoke njegova evanđelja…Došli smo zahvaliti Gospi, Kraljici naših obitelji koja nas je pozvala u svoj apostolat da molitvom, žrtvom i euharistijom izmolimo od dragoga Boga obraćenje hrvatskog naroda i  duhovnu i moralnu obnovu ljudi u našoj domovini.

Svečano misno slavlje u zajedništvu sa svećenicima iz molitvenih vijenaca i župnicima čiji su župljani te svibanjske subote hodočastili u bistričko svetište predvodio je vlč. Ivan Gretić, župnik Župe sv. Vida iz Brdovca. U nadahnutoj propovijedi pozvao nas je da poput Marije prihvatimo poslanje koje smo primili od Gospodina i živimo radosno predani Božjoj providnosti. Posebno smo pozvani moliti za Domovinu i dužni smo živeći po Božjim zapovijedima izgrađivati je i  duhovno obnavljati. Molili smo za naše obitelji, mlade i djecu koji su toga dana u „Hodu za život” u Zagrebu, Splitu i Rijeci svojom prisutnošću, pjesmom i porukama izražavali svoj stav o poštivanju života i borbi za pobjedu Kristovih načela u našem narodu.

U zahvali rektoru svetišta vlč. Matoševiću, predvoditelju vlč. Gretiću i svim svećenicima, redovnicima i redovnicama, istaknuli smo njihovu spremnost da nas riječju i primjerom potiču na učenje o svojoj vjeri. Posebno je to aktualno ove godine kada se spominjemo 20-te godišnjice  beatifikacije bl. kardinala Stepinca na Mariji Bistrici. Blaženik je neprestano isticao i pozivao svećenike da podučavaju puk o Božjem nauku. Sam je pokrenuo izdavanje vjerskih tiskovina koje će odgajati vjernike u ljubavi prema Bogu i istinito učiti povijest naroda kojemu pripadamo. To je pogotovo aktualno danas u vremenu globalizacije kada nas kao narod žele utopiti u različite bezbožne asocijacije koje se protive Božjim zapovijedima. Narod koji ne poznaje dobro svoju povijest ili je nedovoljno uči na vlastitim greškama lako može postati predmet manipulacije i prevare od strane svjetskih moćnika.

„Budimo  popravljači pukotina!” – kako nas je pozvao don Anto, duhovnik naše Udruge -šaputali smo na odlasku iz Marijinog svetišta. Budimo molitelji, graditelji, arhitekti i savjetnici! Budimo utjeha i poticaj najslabijim članovima naših obitelji i župnih zajednica; socijalno osjetljivi, susretljivi poput Marije! Obnovimo mali „dio svemira” koji možemo dohvatiti, a Gospodin će učiniti sve ostalo!